Prettig wonen is niet alleen een kwestie van je huis goed en sfeervol inrichten, het is ook een kwestie van je zaakjes goed geregeld hebben. Je kunt namelijk een heel mooi huis hebben, maar wanneer je altijd zorgen hebt over je huis, geniet je er toch minder van. Een goede manier om je zaken goed regelen is door de juiste woonverzekeringen af te sluiten. Wanneer je namelijk goed verzekerd bent, weet je zeker dat een lekkage, een brand of welk incident dan ook, je niet zoveel schade en kostenposten zal opleveren dat je met een groot probleem opgezadeld wordt. Wij laten je zien welke woonverzekering je kunt afsluiten om te zorgen dat wanneer er zich een probleem voordoet, dit ook zo snel mogelijk weer opgelost kan worden. 

 

Neem een opstalverzekering

Als je een huis gekocht hebt, is het van groot belang dat je deze goed verzekert. Dit kun je al doen nog voordat je ook maar iets in de woning gezet hebt met een opstalverzekering. Deze verzekering dekt de schade die om wat voor reden dan ook is toegebracht aan de woning zelf. Dit kan van alles zijn: schade die ontstaan is door een brand, door lekkage, door een omvallende boom of wat je ook maar kunt verzinnen. Als je zelf de kosten voor de reparatie van deze schade moet betalen, kan dat flink in de papieren lopen. Vandaar dat het goed is om hier een verzekering voor af te sluiten. Je betaalt dan iedere maand een (lage) premie en in ruil daarvoor kun je een beroep doen op je verzekering wanneer je, laten we het niet hopen, onverhoopt schade hebt opgelopen. De verzekering zal er dan alles aan doen om jouw problemen zo snel mogelijk op te lossen. 

 

Je inboedel apart verzekeren 

Veel mensen zijn zich niet bewust van het feit dat wanneer je een opstalverzekering hebt afgesloten, dit niet betekent dat ook je inboedel automatisch meeverzekerd is. Je inboedel wordt namelijk gedekt door een speciale inboedelverzekering. Het is namelijk zo dat niet in bij iedereen de inboedel en het huis dezelfde eigenaar hebben, bijvoorbeeld in het geval waarin je een huis huurt. Heb je dus een huis gekocht, zorg er dan voor dat je zowel een opstalverzekering alsook een inboedelverzekering afsluit. Huur je je woonruimte, dan heb je genoeg aan een inboedelverzekering. Je huurbaas is dan verantwoordelijk voor het pand waarin jij woont. 

 

Wat je misschien niet wist

Wat veel mensen niet weten is dat een inboedelverzekering en een opstalverzekering meer dekken dan je op het eerste gezicht zou verwachten. Zo kun je bijvoorbeeld ook aanspraak maken op je inboedelverzekering wanneer je het slachtoffer bent geworden van cybercrime. Je opstalverzekering biedt ook dekking tegen schade die jij hebt opgelopen aan bijvoorbeeld je zonnepanelen of aan de laadpaal voor je elektrische auto. Al deze vormen van schade kunnen flinke kostenposten opleveren en het is daarom belangrijk dat je je goed verzekert. Dat bespaart je niet alleen een hoop problemen, dan levert je ook gemoedsrust op.